GLOBALNA MREŽA S MJESNIM SLUŽBAMA

LAUFEN ima sjedište u gradiću Laufen blizu Basela u Švicarskoj. Postoje još četiri proizvodna pogona u Austriji i Češkoj. Odišu tradicijom, ali su ujedno ultra-moderne; te tvornice proizvode više od 3 milijuna sanitarnih proizvoda godišnje. i distribuiraju ih preko svjetske mreže prodajnih mjesta i prodajnih partnera.

Od 1999. godine, LAUFEN je jedan od najvećih svjetskih proizvođača opreme za kupaonice, u španjolskoj Grupaciji Roca, koja ima 20.000 zaposlenika u više od 135 zemalja i proizvodi 38 milijuna keramičkih proizvoda godišnje. Similor Group AG, jedna od vodećih tvrtki u proizvodnji slavina s proizvodnom tradicijom, dužom od 150 godina, a Grupi pripada od 2007.godine. IZ LOKALNIH TEMELJA POSTAJE „GLOBALNI IGRAČ“

Kad je tvrtka LAUFEN osnovana u Švicarskoj 1892. godine, sanitarni uvjeti su bili daleko ispod današnjih standarda i razina udobnosti - norme kojima je LAUFEN, jedini isključivo Europski proizvođač sanitarnog porculana, pridonio.

Povijest nekih tvrtkinih tvornica seže još dalje u prošlost. Oko 1878. godine, pionir mehanizirane proizvodnje sanitarne keramike je tvornica u vlasništvu austrijske monarhije. Ne samo tradicija, nego i dobro utvrđena situacija raznih europskih tvornica u svojim matičnim tržištima Švicarske, Austrije i Češke, su pomogli postaviti sigurne temelje Laufen kvalitete. Cilj Laufena tada i danas je biti lider u tehnologiji, usluzi i dizajnu. Kao što je već 1980.godine, najučinkovitija tehnologija injekcijskog prešanja u oblasti obrade keramike izumljena u  Švicarskoj od strane Laufena, to predstavlja otkriće koje je donijelo trajan doprinos industrijskoj proizvodnji. Upravo isto tako za Laufen je važan  i današnji nastavak kretanja i rasta u području dizajna: viseći wc i samostojeći umivaonici, na primjer, su napravili novi pomak u estetskim mogućnostima.

LAUFEN je proširio svoje znanje i svoj portfelj sanitarne keramike, kada, namještaja i kupaonske galanterije dodavanjem miješalica u svoj asortiman. 1854.godine Charles Kugler osnovao je malu tvrtku za proizvodnju proizvoda od mesinga u Lausannei. Prvi ventili za vodu i plin u Švicarskoj je proizvedene ovdje 1863.godine.  Slavine se proizvode u Laufenu od 2009. godine.


DOSTIGNUĆA LAUFENA KROZ POVIJESTI

2013. S razvojem SaphirKeramik Laufen uvodi revolucionarnu svjetsku inovaciju i postavlja novi trend u dizajnu kupaonice. SaphirKeramik dopušta stvaranje tankih ali snažnih zidova i uskih rubova sa radijusom od samo 1 do 2 mm, a najsuvremenije  vrijednosti su trenutno minimalno 7-8 mm. SaphirKeramik postaje dio uspješne suradnje između Kartella i Laufena i pronalazi izraz u zajedničkoj kolekciji "Kartell by Laufen".
2012. LAUFEN slavi nezaboravnih 120 godina švicarske kulture kupaonica sa impresivnom instalacijom na Sajmu Fuorisalone u Milanu.
2010.

LAUFEN se razvija od proizvođača sanitarne keramike do "proizvođača svega za kupaonice": Današnji portfelj nudi ukupna rješenja za kompletnu kupaonicu u rasponu od keramike, do namještaja, kada i tuš kada, do kupaonske galanterije, pa čak i miješalice.

2009. LAUFEN Forum otvara svoja vrata: LAUFEN Forum je više od izložbenog salona. To je središte tvrtke, a nalazi u sjedištu u Laufenu, Švicarska. Zbog svog koncepta dizajna i održive arhitekture, arhitektonsko remek-djelo  nagrađeno je s nekoliko poznatih nagrada za dizajn u posljednjih nekoliko godina. Osim prikazivanja najnovijih dizajnerskih proizvoda, nekoliko povremenih izložbi i događanja  vezane za kupaonice i arhitekturu, privlače posjetitelje te ostvaruju vrijednosti Laufena.
2007. Najstariji proizvođač miješalica u Švicarskoj, Similor (osnovao Charles Kugler 1854.godine), je akviziran,  a dvije godine kasnije, tvornicu mješalica preuzeo je pogon Laufen, te nastaje proizvodnja Laufen mješalica.
2002. LAUFEN značajno ulaže u razvoj proizvodnje u Srednjoj Europi. Brojne inovacije potvrđuju uspjeh bliske suradnje između dizajna i razvoja. Prvi samostojeći umivaonik koji je dizajnirao Stefano Giovannoni (ILBAGNOALESSI One) predstavljen  2002. godine, samo je jedan od mnogih primjera.
1999.

LAUFEN se pridružuje Roca Grupi (u to vrijeme to je drugi najveći proizvođač sanitarnog porculana u svijetu).

1991. U 1990-ima, LAUFEN proširuje svoje proizvodne kapacitete, preuzimajući dvije tvornice u Češkoj. Danas, svih pet proizvodnih pogona su dobro uspostavljeni u Srednjoj Europi.
1990. LAUFEN stavlja veći naglasak na dizajn: Porsche Design je prvi globalni partner za suradnju za Laufen.
1980. LAUFEN razvija revolucionarnu tehnologiju,  postupak lijevanja tlakom;  tehnologija koja postavlja nove standarde za cijelu industriju, značajnim smanjivanjem vremena proizvodnje. LAUFEN povećava produktivnost, kapacitete i asortiman proizvoda.
1967. Dva tradicionalna proizvodna pogona, Wilhelmsburg i Gmunden u Austriji, pridružuju se grupi.
1964. Xaver Jermann, LAUFENOV zaposlenik, izumio je prvi viseći WC.
1959. Fritz Lischka stvara poznati dizajn umivaonika, pod nazivom "Ultra".
1952.

LAUFEN proširuje i počinje svoje prve međunarodne aktivnosti, akvizicijom prve tvornice u Brazilu.

1950.

LAUFEN je izumio svoj prvi keramički WC s integriranim sustavom ventilacije.

1925.

LAUFEN ulazi u poslovanje sa sanitarnim porculanom i postaje prvi i  jedini proizvođač sanitarnog porculana u Švicarskoj.

1895. Detalj povijesnog "Nautilus" WC-a.
1892. LAUFEN osniva tvornicu te pokreće proizvodnju pločica i cigle.