STEFANO GIOVANNONI - GIOVANNONI DIZAJN

Izražajni dizajn Stefana Giovannonia igra se sa simbolima i metaforama podsvijesti na virtuozan način, te fascinira svojim pripovjedačkim kvalitetama. Stefano Giovannoni radio je sa brandovima poput Alessi, Flos, Helit, Inda, Laufen, Magis, Oras, Seiko, 3M i mnogim drugima. Ne samo da je dizajnirao industrijske proizvode iz područja kuhinje, kupaonice, namještaja i stanovanja, automobila i elektronike, nego je dizajnirao interijere te se bavio arhitekturom. Njegova djela nalaze se u stalnoj arhivi Centra Georges Pompidou u Parizu i u postavkama Muzeja moderne umjetnosti u New Yorku.

Stefano Giovannoni rođen je 1954.godine u La Spezia i studirao je arhitekturu u Firenci. Sada živi i radi u studiju Giovannoni, obnovljenoj staroj tvornici u središtu Milana. S "ILBAGNOALESSI One" ostvario je jedan od najznačajnijih dizajna za kupaonice u posljednjih nekoliko godina na tržištu. Tam Tam-samostojeći umivaonik, sa zaobljenim, mekim oblikom koji ističe organski aspekt kupaonice, dobio je nagradu Design Plus, te predstavlja simbol i utvrđuje značajke dizajna za kupaonicu, koja je bila kooperativni podhvat između Alessija, Laufena i Orasa. U 2010.godini Giovannoni je ponovno angažiran kako bi stvorio sveobuhvatni nastavak ILBAGNOALESSI One kolekcije, koji je predstavljen dobitkom nagrade Good Design 2011. U 2014.godini uslijedili su dodatni novi proizvodi u popularnoj kolekciji, uključujući po prvi puta kupaonsku galanteriju od revolucionarnog Laufenovog SaphirKeramik materijala.

Dizajner Stefano Giovannoni: "Odmah sam započeo s radom na projektu kupaonice Alessi. Brzo sam shvatio da kada i keramički dijelovi simboliziraju  njegovateljski aspekt u kupaonicama - ženski svijet - zakrivljen i mekan. Pokušao sam upotrijebiti tu simboliku u raznim verzijama kupaonice: to je očito u slučaju keramike, koja je uvijek prilično blizu ovoj arhetipskoj simbolici".