LUDOVICA+ROBERTO PALOMBA / PS+A PALOMBA SERAFINI ASSOCIATI

Talijanski dizajn: Glavne zvijezde talijanske scene u svijetu dizajna, arhitekti i dizajneri, Ludovica+Roberto Palomba, poznati su diljem svijeta.

Ludovica + Roberto Palomba su poznati po svojem nekonvencionalnom dizajnu kupaonica, kuhinja i dnevnih boravaka; par je postao poznat na sceni talijanskog dizajna kroz svoj rad za brandove kao što su Moroso, Poltrona Frau, Cappelini i BOFFI. Međutim, oni također dizajniraju arhitektonske projekte, osmišljavaju kazališnu i filmsku scenografiju, te projektiraju izložbe. Njihov neobičan dizajn rezultat je kombinacije njihovog osjećaja za arhitekturu, načina života i industrijskih predmeta. Ludovica Serafini i Roberto Palomba studirali su arhitekturu na Sveučilištu u Rimu. Rade zajedno od 1994.godine i suosnivači su tvrtke Palomba Serafini Associati (ps +a). Sjedište tvrtke je Studio u Milanu.

"Palomba Collection" je prvi kupaonski projekt, za Laufen. U dizajnu ove kolekcije kupaonske keramike, galanterije i namještaja granice između muških i ženskih oblika su zamagljene. Ludovica + Roberto Palomba opisuju ovaj koncept kao "otisak prirode" - sada obilježje stila oba dizajnera koji ovdje, kao i na drugim projektima, dokazuju svoju ravnopravnost bez dominacije jednog ili drugog. Proizvodi iz kolekcije "Palomba Collection" su osvojili nekoliko nagrada, uključujući The red dot award, iF product design award i Design Plus.

Kartell by Laufen je arhitektonski koncept s novim načinom izražavanja - inovativnim i bogatim emocijama, transparentnošću i bojom. Kartell by Laufen kolekcija je sinteza rada učinjenog u kupaonici u posljednjih par godina i predstavlja važan korak naprijed.