TOM SCHÖNHERR, ANDREAS HAUG / PHOENIX DESIGN

Etički dizajn: Tom Schönherr i Andreas Haug iz Studija Phoenix Design definiraju osnovne vrijednosti svoje filozofije dizajna kao etičnost, estetika, ekonomičnost i ekologija, preciznost i ergonomičnost.
Tom Schönherr i Andreas Haug definiraju svoju filozofiju dizajna kao stav. Njihove osnovne vrijednosti su etika i estetika, ekonomija i ekologija, točnost i ergonomija, plus interesi proizvođača i korisnika. Proizvodi dizajnirani od strane  Phoenix Design nisu solo zvijezde. Ne nose prepoznatljivi potpis dizajnera, već svoj ​​jedinstveni oblik dobivaju kroz vještine i viziju stručnjaka, pod utjecajem ljudi, okoliša i tržišta.

Dizajner je ispunio svoju filozofiju, ako je proizvod uvjerljiv zbog svoje logike, ako stoji iznad prolaznosti vremena  i ako očarava svojom magijom. Kada su Tom Schönherr i Andreas Haug osnovali svoju tvrtku 1987.godine, ne samo da su postavili temelje za vlastitu međunarodno uspješnu tvrtku s podružnicama u Stuttgartu i Tokiju, nego su postavili temelje i za bezbroj proizvoda koji su postali bestseleri - neki od njih i na globalnoj razini. Na ekskluzivnom popisu klijenata studija Phoenix Design su inovativni proizvođača kao što su Loewe, Kaldewei, Hansgrohe, Gira, Lamy, LG, LAUFEN i Viessmann. Phoenix Dizajn je razvio nekoliko dizajnerskih kupaonica za Laufen: bezvremensku, fleksibilnu kolekciju "Living by Laufen", po uzoru Bauhaus stila kolekciju "Form by Laufen", "Gallery", koja , zbog  raznolikost dizajna, pronalazi naklonost mnogih potrošača, te elegantnu kolekciju umivaonika     "Living city by Laufen".