ANDREAS Dimitriadis - PLATINUMDESIGN

Davanje jasne funkcije svakom obliku: to je ono što zauzima središnje mjesto za Andreasa  Dimitriadis u razvoju svakog dizajna. S tim na umu vlasnik dizajn studia platinumdesign iz Stuttgarta i njegov tim od 10 dizajnera, CAD specijalista i modelera stvara proizvode - uključujući i proizvode za stručnjaka za kupaonice Laufen - koji kupcu nude dodanu vrijednost i imaju snažnu emocionalnu privlačnost.

Laufen već zna Andreasa Dimitriadis iz vremena  Phoenix Design-a, gdje je dugi niz godina sudjelovao u razvoju uspješnih vrhunskih kolekcija za kupaonice,prvo  kao voditelj projekta, a od 2003. i kao suvlasnik. Od 2007. on je nastavi ovu plodnu suradnju radeći iz vlastitog dizajnerskog studija Platinumdesign. On je dizajnirao nekoliko kupaonskih kolekcija i kolekcija miješalica, te je redizajnirao Laufen kolekcije za kupaonicu. "Povezan sam s Laufenom već  16 godina. Mnogi bračni parovi ne traju tako dugo, "šali se Andreas Dimitriadis. "To je vjerojatno zato što nas oboje veže duboka ljubav prema  kupaonici i keramici."

S Laufenom, Dimitriadis je fasciniran švicarskom pristupu dizajnu: "Design by Laufen je proizvod ličnosti u svojem vlastitom pravu", oduševljeno priča Dimitriadis. "On ima dubinu i sadržaj koji možete osjetiti. Čak su i radni procesi izvorni i autentični. "Posebno je zainteresiran za keramiku, koju razumije kao čovjek, autentičan materijal s potpisom. "Keramika nije posebno precizan materijal i nije nepodnošljivo savršena," nastavlja Dimitriadis ", ali je po svojoj prirodi organska i time odgovara ljudskom tijelu." I dodaje sa smiješkom: "U kupaonici čovjek je mjerilo svih stvari - dizajn nakon svega nije cilj sam po sebi, već mora služiti čovjeku ".

Platinumdesign nije, međutim, samo  uključen u dizajn kupaonica, ali, između ostalog, također stvara telefone za Siemens Gigaset, navigacijske opreme za NAVIGON i premium šivaće strojeve za Bernina. "Na kraju, sebe doživljavamo kao tumače brandova", objašnjava on, "s naglaskom na naše kupce i njihov ekonomski uspjeh. Mi jednostavno brand dajemo jedinstveno lice. "