TOAN NGUYEN - TOAN NGUYEN STUDIO

Istančan osjećaj za trendove i zbivanja u društvu i okolišu: ovo je obilježje dizajnera Toan Nguyen. Sa svojim dizajn studijom, Toan Nguyen Studio, dizajnira proizvode koji daju suvremeni bezvremenski oblik.

Toan Nguyen rođen je u Parizu 1969. godine, a diplomirao je kao industrijski dizajner Na ENSI-Les ateljeima u Parizu 1995. Nguyen je stekao iskustvo u svom radu, radeći za različite studije dizajna u Parizu, Barceloni i Madridu gdje je 2008.godine otvorio vlastiti studio, nakon što je 10 godina surađivao s Antoniom Citterio kao Direktor dizajna i Partner za dizajn, potpisujući proizvode za brandove kao što su B & B Italia, Flos, Fusital, Guzzini, Iittala, Kartell, Technogym i Vitra.

Multidisciplinarni Toan Nguyen studio specijalizirao se za razvoj dizajna u različitim sektorima proizvoda, od namještaja do tehnologije. Partneri iz dizajnerskog studija su vodeće tvrtke iz Njemačke, Italije, Španjolske, Švicarske i SAD-a, uključujući Dedon, Fendi Casa, Lema, Moroso, Urmet Group, Viccarbe, Walter Knoll i Laufen. Zajedno s Laufenom, Toan Nguyen je razvio inovativni, pisoar Antero koji štedi vodu i zidnu pregradu za pisoar Cinto. Antero je nagrađen nagradom red dot 2012. U 2014. godini istražuje mogućnosti dizajna Laufenovog revolucionarnog SaphirKeramika izradom studije umivaonika u okviru projekta SaphirKeramik. To je rezultiralo spektakularnom kolekcijom za kupaonicu Ino 2015. godine.

Toan Nguyen: "Biti u mogućnosti raditi s novim materijalom bila je prilika koja se rijetko pojavljuje. Nova keramika ima visoku gustoću i tvrdoću, a u isto vrijeme je vrlo profinjena, što omogućuje vrlo precizne linije. Jednako je higijenična kao i tradicionalna keramika, prolazi kroz isti proizvodni proces - lijevanje, glaziranje i pečenje - a ujedno je moderna i visokokvalitetna."