Wiel ARETS - Wiel ARETS ARHITEKTI

Funkcija-usmjereno savršenstvo: dizajn nizozemskog arhitekta i dizajnera, Wiela Arets, tvorca kolekcije ILBAGNOALESSI Dot za Laufen, odiše kako domišljatosti tako i i pragmatizmom.

ILBAGNOALESSI dot - kooperativni podhvat između Alessi, LAUFEN  i Oras – u njihovom prvom projektu za kupaonicu.
U stvaranju dizajna Arets je posebno usmjeren da ne dopusti da pojedini artikli odvrate pažnju od stvarne svrhe kupaonice - čišćenje tijela i duha.
U izradi dizajna, Arets posebnu pozornost daje tome da se pojedini predmeti nisu odvratiti od pravog svrhu kupaonici - kako očistiti tijelo i duh. Wiel Arets: "Ansambl kao cjelina temelji se na prednosti njegovih pojedinih dijelova.  Svako mora ispuniti svoju svrhu, bez da postane pretjerano dominantan. Svi objekti moraju, u svakom pogledu, služiti u svrhu opuštanja.  Formalni dizajn je uvelike povučen, a ipak je u svim predmetima isti, tako da na prvom mjestu zrače mir i tišinu. Na drugi pogled uočavate da njihov oblik savršeno slijedi njihovu funkciju ». Dizajn nizozemskog arhitekta i dizajnera Wiela Arets se nesumnjivo temelji na intelektualnim pojmovima, ali uz to on je i pragmatičan. Njegova najvažnija djela su Akademija likovnih umjetnosti i arhitekture u Maastrict i sjedište AZL mirovinski fond u Heerlen.

Wiel Arets je rođen 1955.godine u Heerlen, a diplomirao je na Eindhoven Tehnološkom Sveučilištu 1983.godine. 1984.godine osnovao je ured Wiel Arets Architect & Associates u Heerlen, koji je 1996.godine preselio u Maastrichtu. Predavao je na raznim akademijama i sveučilištima diljem svijeta, uključujući u Londonu, Beču i New Yorku, a trenutno predaje na Berlage Delft Tehnološkom Sveučilištu.

ILBAGNOALESSI dot - "ILBAGNOALESSI Dot" - kooperativni podhvat između Alessi, LAUFEN  i Oras – u njihovom prvom projektu za kupaonicu. U stvaranju ove kolekcije za kupaonice, Arets je bio posebno usmjeren da ne dopusti da pojedini artikli odvrate pažnju od stvarne svrhe kupaonice - čišćenje tijela i duha.