Održiva kvaliteta

LAUFEN proizvodi proizvode koji omogućuju da se voda, taj dragocjen resurs, koristi  štedljivo i time pokazuje svoju predanost očuvanju prirodnih resursa. Stoga stavlja prioritet na ekološku proizvodnju, umjerenim korištenjem energije i sirovina, na svim razinama proizvodnje - od razvoja do marketinga. Ova optimizacija resursa potrebnih za proizvodnju počinje već tijekom razvoja novih koncepata proizvoda i njihovog tehničkog razvoja.

 U Austriji, LAUFEN je nagrađen sa nagradom "EMAS Environment Prize 2007" za uzorno ekološko upravljanje. Švicarska tvornica u Laufenu nosi oznaku švicarske energetske agencije za industriju (EnAW) od 2006.godine, što potvrđuje da je Laufen tvrtka koja se aktivno i dobrovoljno zalaže za zaštitu klime. LAUFEN aktivno traži ekološki prihvatljiva rješenja za mnoge od svojih proizvoda. Međutim, LAUFEN, također stavlja veliki naglasak na izradu proizvoda iznimne kvalitete – o čemu svjedoče brojni međunarodno priznati standardi i certifikati proizvoda.

Swiss Q-Plus simbol potvrđuje sukladnost naših proizvoda s europskim standardom i uspostavljenim strožim švicarskim standardom. Ovo je važan aspekt za Laufen, jer samo izdržljivi, sa niskom stopom trošenja, proizvodi zaslužuju da ih se naziva prijateljskim proizvodima za okoliš - uostalom, prevencija dolazi prije recikliranja. LAUFEN na taj način pomaže korisnicima da žive u harmoniji s okolišem i smanje troškove energije. Stoga, naši proizvodi, također imaju najnoviju tehnologiju za uštedu energije i vode, kao što su najnovije generacije WC koji štede vodu: nekoliko LAUFEN WC-a ima mogućnosti ispiranja pomoću dvojnog sustava za ispiranje koji koristi 4,5 ili 3 litre vode za ispiranje, za razliku od konvencionalnih WC-a koji koriste 6 ili 3 litre vode za ispiranje.
Također imamo posebno učinkovite pisoare koji zahtijevaju, ne više od 1 litre vode za ispiranje. Za javni sektor, čak imamo pisoare s posebnim sifonom koji zahtjeva nisku stopu održavanja: 0-litreno rješenje. Još samo da napomenemo, da u interesu održivosti, ovaj katalog je otisnut na papiru  koji je FSC certificiran, podrijetlom iz održivog gospodarenja šumama.

LAUFEN WC sa 4.5/3-litre zadovoljava sve funkcionalne zahtjeve utvrđene međunarodnim standardima EN 997 Klasa 1 Vrsta 5, EN 997 Klasa 2 i SAI/Wells 4 zvjezdice.

Prve dvije tvornice LAUFEN su uspješno certificirane sa certifikatom ISO 14001, te EMAS registrirani 1997.godine. Obje tvornice su nagrađene nagradom European Environment Prize 2007., za uzorno upravljanje okolišem.  Sada, su sve tvornice LAUFEN certificirane Sustavom upravljanja ekologijom i kvalitetom  ISO 9001 i ISO 14001
Od 1998.godine LAUFEN kontinuirano prati korištenje resursa u svim svojim unutarnjim i vanjskim procesima. Ciljane mjere i odgovarajuće investicije promiču učinkovito i održivo korištenje resursa za proizvodnju. Važni,  ključni pokazatelji zaštite okoliša sada jasno pokazuju da tvornice LAUFEN  ispunjavaju zakonom propisane standarde zaštite okoliša, te ih u većini slučajev i premašuju

Proizvodi s Q-Plus certifikatima zadovoljavaju europski standard i uspostavljeni, još stroži, švicarski suissetec / VSA standard. Laufen proizvodi od sanitarnog porculana zadovoljavaju ove švicarske standarde kvalitete te su u skladu s time, preporučeni za odobrenje.