NAŠA TVRTKA

Osobnost ove izrazito tradicionalne švicarske marke odražava simbiozu dizajna, kvalitete i funkcionalnosti. LAUFEN, premium brand pod kišobranom ROCA, jedan je od vodećih svjetskih proizvođača sa globalnom distribucijskom mrežom.

Temeljna kompetencija tvrtke je njezino znanje u području proizvodnje sanitarne keramike. Više od 125 godina brand LAUFEN koristi najstariji kovani materijal poznat čovjeku za izradu inovativnih sanitarnih proizvoda u najsuvremenijim pogonima s legendarnom švicarskom preciznošću. Znanje o kupaonici u cjelini razvilo se iz sposobnosti tvrtke LAUFEN u proizvodnji keramike i sofisticiranog dizajna. Ono što proizvode LAUFEN čini jedinstvenim na prvi pogled je to što njihov švicarski dizajn ujedinjuje dva glavna dizajnerska trenda: emocionalni talijanski dizajn s juga i sjevernu tradiciju dizajna preciznosti i jasnoće.

Za Laufen, kvaliteta ima dva aspekta: proizvodnja znanja i visok stupanj praktične koristi da je gotova kupaonica pružena kupcu - što često nije odmah jasno. LAUFEN, švicarska tvrtka za proizvodnju proizvoda koji omogućuju da se voda, dragocjen resurs,koristi štedljivo, na taj način pokazuje predanost očuvanju prirodnih resursa i  ekološki-prijateljsku proizvodnju.


LAUFEN ČINJENICE I BROJKE

Pravni oblik tvrtke
Godina osnutka 1892
Sjedište Laufen, Švicarska
Upravni Odbor Antonio Linares (viši direktor)
Paleta proizvoda umivaonici, WC, bidei, kade, tuš kade, whirlpool sustavi, namještaj, kupaonska galanterija, miješalice
Proizvodna mjesta Laufen/Switzerland, Gmunden/Austria; Bechyně & Znojmo/Czech Republic; Gliwice & Gryfice/Poland
Podružnice prodaje Albanija, Argentina, Australija, Austrija, Belgija, Bosna i Hercegovina, Brazil, Bugarska, Hrvatska, Češka, Danska, Estonija, Finska, Francuska, Njemačka, Hong Kong, Mađarska, Indija, Italija, Latvija, Litva, Makedonija, Malezija, Moldavija, Crna Gora, Maroko, Nizozemska, Norveška, Poljska, Portugal, NR Kina, Rumunjska, Rusija, Srbija, Singapur, Slovačka, Slovenija, Španjolska, Švedska, Švicarska, Ukrajina, Velika Britanija, SAD
Zastupstva u svijetu
Količina 3 mil keramičkih komada godišnje

1892

GODINA OSNUTKA

+3 mil

KOLIČINA (keramičkih komada godišnje)

6

PROIZVODNA MJESTA

Proizvodnja

Duboko znanje u proizvodnji najzahtjevnijih dizajna. Razvoj i proizvodnja rade zajedno u stalnom traženju optimalnog ostvarivanja dizajna i kvalitete.

Održivost

LAUFEN proizvodi proizvode koji omogućuju da se voda, taj dragocjen resurs, koristi  štedljivo i time pokazuje svoju predanost očuvanju prirodnih resursa. Stoga stavlja prioritet na ekološku proizvodnju, umjerenim korištenjem energije i sirovina, na svim razinama proizvodnje - od razvoja do marketinga. Ova optimizacija resursa potrebnih za proizvodnju počinje već tijekom razvoja novih koncepata proizvoda i njihovog tehničkog razvoja.

BIM

LAUFEN je svjestan velike važnosti koju će Building Information Management (BIM) imati za buduće poslovne procese, kako na lokalnoj tako i na globalnoj razini. Mnogi sudionici projekta već ulažu dio svojih resursa u ovu platformu. Sustav se temelji na virtualnom modelu koji koristi parametarske objekte, pružajući svim sudionicima projekta informacije koje se razvijaju tijekom životnog ciklusa zgrade.

Reference - KUĆE I STANOVI

Zgrade diljem svijeta renomiranih arhitekata koristeći LAUFEN.

View