ODRŽIVOST KROZ INOVACIJE I DIZAJN

LAUFEN razumije da su najveći utjecaji na okoliš uzrokovani prekomjernom uporabom ili nepravilnom uporabom materijala te energijom fosilnih goriva. Stoga se njegova strategija održivosti fokusira na tri fronta:

Politika nultog otpada na svim proizvodnim mjestima: predanost stalnom poboljšanju proizvodnih procesa s ciljem optimizacije uporabe sirovina i uklanjanja otpada.

Povećanje energetske učinkovitost: koristeći tehnologiju rekuperacije topline u tvornicama i krećemo se prema čistoj energiji.

Inovacija proizvoda i materijala: Nagon za inovacijama, sofisticirano razumijevanje dizajna i duboko usađena kultura suradnje u središtu su svakog razvoja novih proizvoda. Kao takav, LAUFEN je u mogućnosti ponuditi cjelovita kupaonska rješenja koja osiguravaju udobnost, dugovječni životni ciklus, smanjenje potrošnje vode i energije te jednostavno održavanje.

LAUFEN -ova predanost održivosti ugrađena je u njegovu viziju da bude najbolji premium kupaonski brend te da raste održivo i odgovorno. Stoga se LAUFEN u budućnosti obvezuje usvojiti holistički pristup životnom ciklusu svojih proizvoda, osmišljavajući strategije za poboljšanje u svim fazama:

1

PROIZVODNJA


OPSKRBA SIROVINAMA

PRIJEVOZ

PROIZVODNJA

2

LOGISTIKA I INSTALACIJA


PRIJEVOZ NA MJESTO UPOTREBE

MONTAŽA

AMBALAŽA

3

KORIŠTENJE


UPOTREBA ENERGIJE I VODE

ČIŠĆENJE, ODRŽAVANJE I POPRAVAK

4

USLUGE PRI KRAJU KORIŠTENJA


UKLANJANJE

PRIJEVOZ

5

REUTILIZACIJA


POPRAVAK

POTENCIJAL ZA RECIKLIRANJE