1892

Bilo je to 4. srpnja 1892. kada je uspješna priča „Tonwarenfabrik LAUFEN -a“ započela s proizvodnjom opeke i klinkera. Tvrtku su osnovala tri čovjeka: Albert Borer, Johann Spillmann i Joseph Gerster-Roth.

1898

Potražnja za zemljanim posuđem povećava se do te mjere da izgradnja druge tvornice u LAUFENU postaje neophodna. Ta tvornicavornica, koja je s radom započela 1898. godine, uglavnom se koristila za proizvodnju crijepa i opeke, kao i odvodnih cijevi.

1905

U prostorijama je postavljena menza u kojoj se radnicima nudi kvalitetan obrok za 40 centi.

1924

Kupnja Aktienziegelei Allschwil, dimnjačke proizvodnje Allschwil, i tvornice opeke Tranzer imali su „pozitivan utjecaj na sve ciglane u dolini LAUFEN“.

Kao rezultat toga, otvorena je treća peć. Iste godine temeljni kapital "Tonwarenfabrik LAUFEN" povećan je na 1 milijun švicarskih franaka.

1925

Prema direktivi Guida Gerstera, izvršnog direktora i člana nadzornog odbora Tonwarenfabrik LAUFEN -a, „Aktiengesellschaft für keramische Industrie LAUFEN“ osnovana je 26. studenog. Uvodi se nova receptura koja tvrtki omogućuje proizvodnju umivaonika i sudopera.

1931-1933

Inovativni materijal nalik porculanu lansiran je pod markom KILVIT. KILVIT je mnogo jači od gline i proizvodi su potpuno bijeli i gusti.

1934

„AG für keramische Industrie“ 1934. godine postaje prvi proizvođač zidnih pločica u Švicarskoj, zahvaljujući novoizgrađenoj tvornici.

1938

Proizvodnju zidnih pločica slijedi proizvodnja podnih pločica. Još jedna tvornica izgrađena je za proizvodnju. U nesigurnim ratnim vremenima, LAUFEN otvara nova radna mjesta.

1949

Nakon Drugog svjetskog rata, švicarske Savezne željeznice, SBB, skreću pozornost na elektrifikaciju goleme nacionalne mreže željeznica. LAUFEN reagira proizvodnjom elektrotehničkog porculana-uglavnom izolatora-i postaje snažni dobavljač SBB-a.

1952

U kratkom roku, nova tvornica u Campo Largu, u široj regiji Curitiba, izgrađena je za proizvodnju zidnih i podnih pločica u Brazilu. Tvrtka je registrirana pod imenom INCEPA S.A.

1967

LAUFEN preuzima bečki OESPAG (Österreichische Sanitär-Keramik und Porzellanindustrie AG) sa dva austrijska proizvodna pogona u Gmundenu i Wilhelmsburgu.

1970

„Keramik Holding AG LAUFEN“ osnovana je kao rješenje organizacijske strukture potrebne za uspješno vođenje 4000 zaposlenika na različitim lokacijama u Švicarskoj, Austriji, Njemačkoj, Španjolskoj i Brazilu.

1971

Progresivni razvoj tvrtke zahtijeva novo sjedište. Imenovani arhitekt je Giuseppe Gerster, unuk Josepha Gerstera, koji je svojedobno osnovao tvrtku.

1973

„U subotu 3. kolovoza nešto prije 15:00 sati izbio je požar u tvornici podnih pločica koja pripada tvrtki Tonwarenfabrik LAUFEN AG. Izvirao je iz uljnog plamenika u peći I. Unatoč brzoj reakciji s aparatima za gašenje požara, vatra se uspjela proširiti, pa je u velikoj mjeri uništila tvornicu.“ [Izvadak iz medija]

1982

Keramičko lijevanje pod pritiskom, koje je Keramik LAUFEN razvijao godinama, prvi put je javnosti predstavljeno u listopadu 1982. Postupak koji postavlja nove standarde u sanitarnoj industriji, omogućio je LAUFEN -u da značajno poveća svoje kapacitete, produktivnost i asortiman proizvoda.

1986

Izdavanje 140 000 certifikata dionica po 650 SFr svaki.

1990

LAUFEN se sve više fokusira na dizajn. Prva suradnja ostvarena je s Porsche Designom.

1997

Od 1992. do 1997. godine tvrtka se zadužila akvizicijama i započela restrukturiranje grupe.

1999

LAUFEN postaje dio grupe ROCA, te stoga pripada jednom od najvećih i najutjecajnijih poduzeća u industriji kupaonica i sanitarija.

2002

2002. LAUFEN je lansirao 'Tam Tam', prvi umivaonik na svijetu, izliven u jednom komadu. Umivaonik pripada dizajnerskoj liniji ILBAGNOALESSI One Stefana Giovannonija.

2009

LAUFEN Forum otvara svoja vrata. Osim toga, sjedište tvrtke Similor i proizvodni pogoni premješteni su u LAUFEN. Ovo je bio posljednji korak u stvaranju švicarskog centra za kulturu kupaonice u LAUFEN -u.

2013

Inovacijom „SaphirKeramika“ LAUFEN predstavlja revolucionarnu svjetsku novinu i postavlja nove standarde u dizajnu kupaonica.

2017

Keramik LAUFEN slavi 125. godišnjicu postojanja.